Tebliğ Yazım ve Sunum Kuralları

Sempozyum dili Türkçe ve İngilizce’dir. İlaveten Arapça tebliğ yazımı ve sunumu da mümkündür. Sempozyumda tebliği sunmak için verilecek süre aralığı 15-20 dakikadır. Bildiri tam metni daha önce bir yerde yayınlanmamış ve yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Kabul edilen tebliğ özetleri sempozyumdan önce, sunulan tebliğlerin bir kısmı ise hakemler tarafından değerlendirildikten sonra yayınlanacaktır.

Tebliğ teklifleri ve kabul edilen tebliğlerin özetleri ve tam metinleri aşağıdaki tebliğ yazım kuralları doğrultusunda düzenlenip “önemli tarihler” tablosunda ilan edildiği tarihler çerçevesinde, “hasansezaisempozyumu@trakya.edu.tr”  e-mail adresine gönderilmelidir. 

Sayfa Yapısı:

1. Sayfa boyutu, A4; yönü dikey olmalı; kenar boşlukları, her yandan 2,5 cm olacak biçimde ayarlanmalı, satır aralığı 1,5 olmalıdır. 

2. Metne sayfa numarası verilmelidir.

 

Metin Biçimi ve Yazı Tipleri:

1. Bildirilerin tam metinleri Microsoft Word dokümanı ve A4 formatında olmalıdır.

2. Tebliğ başlığı; büyük harflerle, koyu renkte, 12 punto Times New Roman yazı tipiyle iki yana yaslı biçimde olmalıdır. Tebliğ metni 12 punto 1,5 satır aralığı, dipnotlar 10 punto tek satır aralığı ve iki yana yaslı yazılmalıdır.

3. Yazar adı, unvanı, üniversitesi/kurumu, ORCID numarası, e-posta adresi, cep telefonu numarası, tebliğ başlığının altına ortalanmış biçimde 10 puntoyla yazılmalıdır.

4. Özet başlıkları, özetler ve anahtar kelimeler (Türkçe, İngilizce) 9 punto, tek satır aralığı ve iki yana yaslı olmalıdır.

5. Tebliğ özeti Türkçe yazılarak 200 kelimeden fazla olmamalı ve tam tebliğ metni ise 15-16 sayfayı aşmamalıdır.

 

Dipnot ve Kaynakça:

1. Dipnotlar ve kaynakça İSNAD atıf sistemine uygun olarak yazılmalıdır. ( ayrıntılar ve İSNAD ikinci edisyonun EndNote, Zotero, Mendeley gibi atıf yönetimi yazılım eklentileri için bkz. see https://www.isnadsistemi.org)

2. Türkçe olmayan özel isim (din, mezhep, sûre vb.) yazılırken TDV İslam Ansiklopedisi dikkate alınmalıdır.

3. En az 5 kelime veya kavramdan oluşan anahtar kelimeler özetten hemen sonra yazılmalıdır.

4. Metin içinde yapılacak kısa alıntılar tırnak içinde ("…") uzun alıntılar ise tırnak kullanılmaksızın, paragraf başı yapıldıktan sonra soldan 2 cm. girilerek, baştan ve sondan iki satır boşluk bırakılarak verilmelidir. Dipnotlar sayfanın altında bulunmalıdır. 

5. Kaynakça tebliğ metninin sonunda alfabetik olarak sıralanmış biçimde yer almalıdır.

 

Bu içerik 26.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 676 kez okundu.